2 december 2021

Alles doorlichten voor een VOG

1 min read

Wie een VOG aanvraag doet, moet toestaan dat het verleden wordt doorgelicht. De verklaring is er namelijk voor om aan te tonen dat je gedrag onberispelijk is. In dat opzicht wordt er dus bijvoorbeeld gekeken naar de strafbare feiten die je hebt gepleegd. Als je niets strafbaars hebt gedaan, zit je natuurlijk sowieso goed. Heb je wel wat problemen gehad? Dan is het goed om te laten bepalen wat voor jou wel en niet mogelijk is. De VOG doet dat.

Geen probleem bij lichte vergrijpen

De Verklaring omtrent het gedrag helpt je om aan te tonen dat je geen problemen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld met kleine vergrijpen zoals snelheidsovertredingen te maken hebt gehad, dan is het belangrijk om dit gewoon te kunnen tonen. Deze vergrijpen spelen immers over het algemeen geen rol bij zaken zoals sollicitaties en emigratie aanvragen. Het is dan gemakkelijk om dit met een goed opgestelde verklaring te kunnen tonen. Het maakt het meer dan waardevol om dit te laten verzorgen door experts.

Terugkijken in het directe verleden

Wel is het goed om te weten dat er grenzen aan wat bekeken kan worden zitten. Zo is het bijvoorbeeld zo dat voor veel beroepen niet verder dan vier jaar in het verleden gekeken mag worden. Ben je jonger dan 23? Dan mag zelfs niet verder dan twee jaar terug worden gekeken. Alles wat daarvoor is gebeurd, speelt geen rol. Alleen voor zedendelicten worden uitzonderingen gemaakt. Ook de professional kijkt er op deze manier bij het opstellen van de VOG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *