Een werkbank op wielen voor elke klus.

Een werkbank om van te dromen is een must voor iedere doe-het-zelver, zzp’er of hobbyist. Een goede vakman of bekwame klusser heeft er altijd een nodig, maar waar moet je een beetje opletten bij een mobiele werkbank? Natuurlijk denk je, ik moet er flink mee uit de voeten kunnen, toch is waarschijnlijk het meest passende antwoord ‘precisie’.

Het komt er op neer dat het samenstellen van een goed functionerende werkbank op wielen en kwestie van nauwgezet aandacht besteden aan details en absoluut zeker zijn waarvoor je het wil gebruiken. Daarbij komt ook nog is, hoeveel ruimte er beschikbaar is op de werkplek en hoe mobiel moet je zijn met de werkbank?

Houd altijd rekening met drie belangrijke maten.

  • Hoogte

Dit is misschien wel een van de belangrijkste afmetingen die je in acht moet nemen bij het samenstellen van je werkbank. Je zult enorme spijt krijgen wanneer je geen rekening hebt gehouden met de juiste werkhoogte. Een niet juiste werkhoogte zal zorgen voor een lichte pijn in de rug of kramp in je nek en na een aantal dagen zul je merken dat dit alleen maar erger wordt.

  • Diepte

Als vuistregel mag werkbank idealiter niet dieper zijn dan je arm erover heen kan reiken. In de praktijk komt meestal op een 800 mm.

  • Lengte

Ten opzichte van hoogte en lengte, is de lengte van je werkbank een kwestie van voorkeur in plaats van de reikwijdte van je lichaam. Daarom is een werkbank op wielen ideaal voor mobiliteit, zeker als de werkbank een maatje meer is.

Makkelijk verplaatsbaar zijn, geeft een toegevoegde waarde aan een werkbank.

Uit de vele beschikbare opties, is welke de beste keuze om een mobiliteit toe te voegen aan je werkbank? Hier zijn enkele wiel stijlen: rollen, zwenkwielen en luchtbandjes. Beste wiel materiaal voor ondersteuning, stabiliteit, slijtage: staal, rubber, neopreen. Een stevig geplaatste werkbank werkt het prettigst, kies daarom een goed vergrendelingsmechanisme, zodat de balans tussen flexibiliteit en stabiliteit optimaal is. En ga er altijd vanuit dat de functionaliteit van een werkbank belangrijker is dan de esthetische waarde ervan.

Een werkbank op wielen voor elke klus.