18 januari 2022

Grootste eiland van Griekenland

2 min read
Kreta

Niet alleen is Kreta het populairste eiland van Griekenland, het is ook nog eens het grootste. Je moet niet alleen denken aan feestende jongeren tot diep in de nacht, het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat. Verlaten stranden, schitterende dorpjes, en landschappen die je ergens anders niet ziet. Het hele jaar door is het lekker weer op het eiland, in de winter worden er nog temperaturen gehaald van 16 graden. Ben je een liefhebber van de zon dan is dit het perfecte eiland.

Kreta

Plaatsen op Kreta

Het klimaat en de vele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat vervelen niet aan de orde is, de hoofdstad van het eiland is Heraklion. Een leuke stad die erg levendig is, pleintjes, marktjes en veel terrasjes. Het archeologisch museum is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, maar ook het grote vrijheidsplein en een aantal prachtige kerken zijn de moeite waard om te bekijken. Tevens zal je vakantie hier beginnen, het grootste vliegveld van het land ligt in deze stad.

Mooiste steden

De twee mooiste steden op het eiland zijn Chania en Rethymnon, op de westelijke helft van Kreta liggen deze twee steden. De derde stad van het eiland is Rethymnon, leuke kronkelige straatjes, stenen trapjes en prachtige pleintjes kenmerken de stad. In de oude haven van de stad liggen verschillende bars waar je lekker kunt stappen, het zandstrand en de boulevard zijn ook populair bij toeristen. In Chania valt het op dat de natuur nog lekker ruig is, de Venetiaanse haven is ook prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *