18 januari 2022

Hoe ik en mijn kind een stuk gelukkiger zijn dankzij de BSO

2 min read

Iedere ouder zal vroeg of laat het de volgende gedachte herkennen: “Waarom ben ik aan kinderen begonnen?” Deze gedachte klinkt in eerste instantie erg bot, maar zoals iedereen die aan kinderen begint zal ervaren komt er bij het grootbrengen van een kind veel meer kijken dan je vooraf bedenkt. En dan heb ik het niet over een paar keer per dag de luiers verschonen. De eerste paar jaren van een kind zal je alles voor ze moeten doen zoals wassen, aankleden, helpen met eten, enzovoorts. Dat lijkt op zich geen probleem en daar bereid je je ook op voor wanneer je een aanstaande ouder bent. Maar toch komen er momenten voor waar je het gevoel hebt dat je net een paar handen te kort komt of dat je je afvraagt waarom een dag maar 24 uur heeft en of vijf uur slapen per dag wel genoeg is. 

Voorheen opteerden wij er voor om opa en oma twee keer per week op onze kleine te laten passen. Leuk voor opa en oma, en we hoefden ons geen zorgen maken dat “vreemden” ons kind aan het opvoeden waren. Het probleem is echter dat opa en oma een half uur bij ons vandaan wonen waardoor je dus twee uur per dag (twee keer een half uur heen en terug) in de auto zit voor een paar uurtjes rust voor jezelf. Dat was dus niet ideaal.

De oplossing?

Een vriendin van ons die zelf ook twee kinderen heeft en een vergelijkbare situatie doorging vertelde ons over haar ervaring met topkids. Ook zij had het gevoel soms geen tijd meer over te hebben voor de noodzakelijke dingen. Door haar kind echter twee dagen naar de BSO te brengen kreeg zij het gevoel dat ze haar leven weer terug kreeg. Puur omdat ze door die twee extra dagen alle klusjes kon afwerken waar zij anders niet aan toe kwam. Toen wij vervolgens op zoek gingen naar een goede kinderopvang bij ons in de omgeving kwamen wij uit bij de BSO Soest. Sindsdien merk ik dat ik ook veel meer energie heb en dat wanneer ik mijn klusjes heb kunnen doen ik ook veel meer van de tijd met mijn kind kan genieten. En bovendien is het voor de kleine ook leuker dat hij bij de BSO een plek heeft om vriendjes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *