18 januari 2022

Linkbuilding internationaal

2 min read

Linkbuilding is iets wat natuurlijk gebeurt op het internet, het world wide web. Ondanks dat het internet wereldwijd is, is het ook mogelijk om je linkbuilding zodanig te doen dat je specifiek bent toegespitst op linkbuilding Duitsland. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een product verkoopt dat gewild is onder Duitsers, of als je in een grensregio opereert en graag Duitse klanten beter wil bereiken. Dat is nogal moeilijk als je alleen maar nederlandse relevante trefwoorden gebruikt in je SEO.

Organische vindbaarheid vergroten

Linkbuilding Duitsland is dan ook een specifiek vakgebied. Om te weten wat goed scoort in de Duitse zoekresultaten, moet je namelijk veel weten. Simpelweg al je zoekresultaten door Google Translate slingeren, voldoet niet. Dat gaat je niet de resultaten opleveren die je wil. Niet alleen heb je goede vertalingen nodig van de relevante zoektermen, maar je moet ook enigszins weten hoe een Duitser denkt en zoekt. De Duitsers zullen immers net weer andere focus termen hebben in hun zoekgedrag dan de Nederlanders. Om je organische vindbaarheid te vergroten is het dus belangrijk dat je je aanpak hierop afstemt.

Domeinen

Daarnaast kan het handig zijn om backlinks te gebruiken die actief zijn vanuit domeinen in Duitsland. Het liefst heb je dan ook nog dat die Duitse domeinen van een hoge autoriteit zijn, zodat ze beter en sneller door-linken naar jouw website. Duitsers als publiek is overigens heel prettig: door naast Nederlanders ook Duitsers als clientèle te hebben, vergroot je je klantenbestand en ook je bereik. Daarnaast zijn de Duitsers natuurlijk over het algemeen vrij vermogend, dus zij zullen ook de middelen hebben om de goederen of diensten die jouw bedrijf aanbiedt aan te schaffen. Ook neemt de kans op conversies toe. Althans, dat schijnt iedereen te zeggen. Het is hier niet zinvol om compleet uit te leggen wat conversies inhouden, maar vertrouw erop dat dit je marketing ten goede zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *