Omarm de gebreken

Het kan al vroeg beginnen, maar niemand komt eronderuit. De gebreken komen met de tijd en het is misschien slimmer om deze maar gewoon te omarmen. De gebreken kunnen zowel fysiek als mentaal komen en dan is het goed dat je hier voor jezelf niet teveel over in gaat zitten. Er zullen nou eenmaal gebreken komen, waar je niks aan kunt doen. Het beste is om dit te omarmen en mensen te vinden die in dezelfde situatie zitten. Weet daarom welke gebreken zich voor kunnen doen wanneer je ouder wordt. 

Kleine gebreken

De kleine gebreken die kunnen komen zijn bijvoorbeeld slecht horen of zien. Dit is in eerste instantie nog op te lossen met een gehoorapparaat of bril, totdat dit natuurlijk dermate verslechterd dat het belemmerd in de dagelijkse bezigheden. Daarnaast kunnen gebreken opspelen als het sneller vergeten van bepaalde dingen. 

Fysieke klachten

Fysieke klachten kunnen voorkomen in het slecht lopen, rugklachten of evenwichtsproblemen. Dit kan enorm vervelend zijn, vooral als je afhankelijk wordt van een ander. Hier kun je op tijd bij zijn door de woning aan te passen aan de gebreken. Well-Fair is een voorbeeld van een bedrijf die dit mogelijk maakt. 

Mentale klachten

Er kunnen zich ook mentale klachten voordoen zoals eenzaamheid. Dit kan ook weer deels veroorzaakt worden door fysieke klachten, als iemand bijvoorbeeld slecht ter been wordt en het huis niet meer uit kan. Andere mentale klachten kunnen zijn dat iemand meer stress kan ervaren door een veranderde situatie. Vooral als je ouder wordt, ga je meer nadenken over bepaalde situaties wat voor stress kan zorgen. Hier komt een stukje loslaten bij kijken, zodat je niet teveel gaat inzitten over bepaalde situaties.

Omarm de gebreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *