2 december 2021

Praktijkdiploma boekhouden

2 min read

Als je op een afdeling boekhouden wilt werken, is het een goed idee om eerst het praktijkdiploma boekhouden te halen. Het praktijkdiploma boekhouden is algemeen erkend en het is het meest bekende boekhouddiploma. Met dit diploma heb je allerlei mogelijkheden voor de toekomst. Je kunt bij een bedrijf gaan werken, zelf een bedrijf starten of een vervolgopleiding doen. Als je het praktijkdiploma boekhouden bij Fabius Opleidingen wilt halen, ben je in ongeveer een half jaar klaar. De opleiding bestaat uit 28 klassikale lessen van een dagdeel. Daarnaast is het noodzakelijk om wekelijks een dagdeel in te plannen voor huiswerk.

Wat kun je met het praktijkdiploma boekhouden?

Wie in het bezit is van het praktijkdiploma boekhouden is in staat om zelfstandig een boekhouding op te zetten en te runnen voor een klein tot middelgroot bedrijf. Als je graag bij een grote organisatie wilt werken, biedt het diploma voldoende mogelijkheden om bij de financiële boekhouding aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding wordt gefocust op drie onderwerpen. Je leert als eerste kostencalculaties te maken. Vervolgens wordt de theorie van financieringen behandeld en tenslotte volgt er uitgebreide informatie over het inrichten van een bedrijfsadministratie. De opleiding wordt afgesloten met een examen, waarvoor je een erkend diploma ontvangt.

Waarom een opleiding bij Fabius Opleidingen?

Om het praktijkdiploma boekhouden te kunnen halen heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je de Nederlandse taal goed beheersen en voldoende gemotiveerd zijn. Als je de opleiding bij Fabius Opleidingen volgt kun je kiezen uit meer dan 50 leslocaties, verspreid over het land. In het laatste deel van de opleiding zullen de trainers veel tijd en energie stoppen in de voorbereidingen voor de examens. Die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het slagingspercentage voor het praktijkdiploma boekhouden is bij Fabius Opleidingen bijna 75 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *