18 januari 2022

Werken met gevaarlijke stoffen? Maak gebruik van een nooddouche 

1 min read
nooddouche

Tegenwoordig is veiligheid op de werkvloer steeds belangrijker. Veel opdrachtgevers, werkgevers en zelfs werknemers hechten steeds meer waarde aan veiligheid. Helaas zijn hier een aantal vervelende ongevallen aan vooraf gegaan. Echter is het nu wel zo, dat iedereen zich erg bewust geworden is van veiligheid. Het gevolg hiervan is dat er de laatste tijd minder ongevallen plaatsvinden.Toch is er nog steeds kan op ongelukken, een ongeluk zit immers een in een klein hoekje. Hierom is het altijd goed om er alles aan te doen om de werkplaats zo veilig mogelijk te houden. Een voorbeeld hiervan een nooddouche.

nooddouche

Wanneer gebruik in een nooddouche?

Als je aan het werk gaat met bijtende of brandbare stoffen, is het verstandig om gebruik te maken van een nooddouche. Door deze nooddouche kun je deze stoffen snel van je afspoelen. De nooddouche kan worden gebruikt in laboratoria en op alle andere werkplaatsen. 

Waar moet mijn douche aan voldoen?

Ben je van plan om een nooddouche op de werkplaats te plaatsen? Dan is het belangrijk dat deze binnen 10 seconden bereikbaar moet zijn. Daarnaast het van belang dat de watertemperatuur lauw is. Om de veiligheid te waarborgen, zal de douche wekelijks gecontroleerd worden.